Wednesday, May 29th, 2013

 

Consumul de cafea a crescut simtitor in ultimul deceniu, devenind bautura prinicipala pentru multi dintre noi. Incet, incet, a devenit omniprezenta in vietile noaste: ne trezeste simturile in fiecare dimineata si ne pregateste pentru o zi lunga, ne reincarca bateriile in mult asteptatele pauze sau o folosim drept pretext pentru intalnirile cu prietenii.

Cafeaua a devenit ca… Citeste mai departe

Friday, May 24th, 2013

De-a lungul timpului, au aparut tot mai multe sortimente de cafea,  oferindu-ne posibilitatea de a alege ce ni se potriveste mai bine.  Dar, in aceeasi masura,  conteaza si ambientul,  locul in care alegem sa ne savuram cafeaua.

Cu siguranta,  atunci cand alegem o cafenea, o facem in functie de pasiunile noastre, de felul nostru de a fi.  Indiferent  daca esti romantic, visator sau iti place sa fii   intr-o continua… Citeste mai departe

Wednesday, September 19th, 2012

Aparitia unui numar din ce in ce mai mare de sortimente si de cafea si de metode de prelucrare a acesteia au condus inevitabil la aparitia mai multor posibilitati de ambalare a produsului finit. Astfel, aceste noi ambalaje au permis conservarea pentru mai mult timp a produsului, in acelasi timp conferind acestuia si un aspect comercial mai placut.
Desi pentru trasportul cafelei verzi… Citeste mai departe

Wednesday, September 19th, 2012

Cea mai mare cana de cafea din lume a fost realizata in 2010 si are 2.5 metri inaltime, fiind prezentata in cadrul Blog World Expo, cea mai mare conferinta din domeniul Social Media din lume. Recipientul poate contine 7.608 litri de lichid, echivalentul a 32.160 de cesti de dimensiuni normale. Aceasta cantitate a fost preparata in 8 ore de catre organizatorii proiectului si… Citeste mai departe

Wednesday, September 19th, 2012

Din dorinta de a crea o cafea deosebita, de o calitate superioara, au aparut pentru prima data in secolul al XIX-lea expresoarele cu abur. Nascut la Timisoara in 1892, Francesco Illy este inventatorul unui predecesor al expresoarelor performante utilizate astazi, dar si al unui sistem de ambalare prin presurizare pentru pastrarea cafelei.
De-a lungul timpului, odata cu progresul tehnologic, s-a diversificat si gama… Citeste mai departe

Thursday, September 13th, 2012

Deschisa in anul 1686, in orasul luminilor, Paris, Café Procope este cea mai veche cafenea literara din lume, dar si una dintre cele mai elegante locatii unde se poate savura cafeaua.
Are o istorie impresionanta, care ar starni admiratia si curiozitatea oricui. In saloanele sale au calcat multe dintre personalitatile de seama din Franta: actori, scriitori, pictori, personalitati politice. Cateva dintre numele celebre… Citeste mai departe

Thursday, September 13th, 2012

Cafeaua are o traditie veche in cultura vieneza, austriecii punand mare pret pe licoarea revigoranta. S-ar putea spune chiar ca aceasta este la fel de importanta pentru austrieci precum ceaiul pentru englezi.
Ceea ce face cafeaua vieneza mai speciala este ingredientul deosebit pe care il folosesc in prepararea acesteia, scortisoara. Pentru pregatirea cafelei, austriecii folosesc urmatoarea reteta: pun cafeaua in filtru si deasupra… Citeste mai departe

Sunday, September 9th, 2012

De-a lungul celor mai bine de 1000 de ani de cand se cultiva, licoarea care ne trezeste dimineata a starnit numeroase controverse din cauza efectelor sale asupra organismului uman si a dat nastere mai multor mituri pe care, in continuare, vom incerca sa le elucidam.

Cafeaua te trezeste din betie, fiind indicata in cazul mahmurelii
Aceasta afirmatie este falsa, deoarece cafeaua… Citeste mai departe

Friday, August 31st, 2012

Sursa foto: uncrate.com

Tuturor ne place sa savuram cafeaua calda de dimineata pentru ca astfel ne putem bucura de aroma sa intensa. De multe ori, insa, diferiti factori ne impiedica sa facem acest lucru, fiind nevoiti sa ne consumam bautura preferata, rece.
O echipa de experti s-a gandit la acest inconvenient si a inventat boabele de cafea metalice, capabile sa mentina… Citeste mai departe

Thursday, August 30th, 2012

1. Cafeaua a fost descoperita in secolul al IX-lea de niste capre!
Oricat ar parea de amuzant, acesta este adevarul. Un crescator de capre din Africa a observat cum animalele sale sunt mai agitate decat in mod normal dupa ce consuma fructele arborelui de cafea.

2. Florile arborelui de cafea rezista cel mult 48 de ore
Arborele de cafea infloreste in mijlocul… Citeste mai departe