Thursday, August 23rd, 2012

Arborele de cafea este cunoscut de multe secole pentru fructele sale ce contin seminte din care este preparata cafeaua. Originar din Etiopia, arborele de cafea s-a raspandit in zonele tropicale fiind unul dintre arbustii pemanent verzi.
Fructele arborelui de cafea trec prin mai multe stadii de dezvoltare, schimbandu-si culoarea de la verde la rosu purpuriu atunci cand ajunge in faza de maturitate. In… Citeste mai departe

Tuesday, August 21st, 2012

Whisky-ul este o bautura puternica preparata de un popor la fel de puternic si mandru ce are o istorie frumoasa si plina de legende. Vorbim, bineinteles, de irlandezi. Ei bine, cine altcineva ar fi putut sa dea cafelei aroma de wiskey, daca nu tot irlandezii?… Citeste mai departe

Tuesday, August 21st, 2012

In aceste vremuri de criza economica putini oameni se mai gandesc sa-si satisfaca papilele gustative cu delicatese sau bauturi fine, si nu, nu vorbim despre bauturi de colectie precum berea Antarctic Nail Ale … Citeste mai departe

Monday, August 20th, 2012

Istoria cafelei incepe acum aproximativ 1000 de ani in Orientul Mijlociu. In acele timpuri stravechi era considerata aliment, boabele crude de cafea macinate si amestecate cu grasime animala fiind consumate de razboinicii triburilor, in special, pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.
Ulterior, obiceiul consumului de cafea s-a extins si in Europa prin intermediul negustorilor arabi. Incet, incet cafeaua a… Citeste mai departe

Thursday, August 16th, 2012

De-a lungul timpului, am observat ca exista arta in orice, iar cand arta poarta mirosul inconfundabil al cafelei, ramai pur si simplu uimit. Sau cel putin, asta am facut eu cand am descoperit Coffe Art sau arta in cafea.

 

Coffee Art a devenit un curent artistic apreciat inca din anii 1980… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Cercetatorii Universitatii din Minnesota au determinat in urma unui studiu, definitivat inca de acum 3 ani si publicat de revista americana Archives of Internal Medicine (iunie 2006) ca riscul de imbolnavire cu diabet tip 2 poate scadea in urma consumului de cafea fara cofeina.

Studiul arata ca femeile aflate la menopauza si care consuma zilnic mai mult de 6 cesti de cafea… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

1. Contrar credintei ca boabele de cafea mai bine prajite contin mai multa cafeina, acestea contin mai putina decat cafeaua mai putin prajita. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca in procesul de prajire cafeina este arsa.

2. Un arbore de cafea traieste 70 de ani, dar ii ia 5 ani ca sa ajunga la maturitate.

3. In Turcia… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

A bea o cafea buna este o placere care iti rasfata simturile. Nu conteaza daca optezi pentru o cafea scumpa sau una mai putin scumpa. Este important sa stii cateva tipsuri care iti vor inveseli diminetile.

1. Prospetimea cafelei conteaza

Nimanui nu-i place sa manance preparate vechi, deci acelasi lucru se intampla si in cazul cafelei. Incearca sa gasesti cafea care a… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Exista doua metode de prelucrare a boabelor de cafea, metoda “umeda“ si metoda “uscata“.

Metoda umeda
Prin metoda umeda se produce cafeaua “spalata“. Fructele, dupa ce sunt curatate si spalate, sunt introduse cu apa in instalatii (tancuri din beton prevazute cu canale si posibilitati de sifonare) unde are loc inlaturarea pulpei care inconjoara boabele.

Fructele isi maresc volumul, datorita patrunderii apei… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Ciresele arborelui Arabica ajung la maturitate dupa 8 sau 9 luni, iar cele ale speciei Robusta dupa 10-11 luni. Fructele, mai intai verzi, trec la culoarea galbena, apoi la rosu si, in sfarsit, ajung la rosu inchis, atunci cand se atinge maturitatea. Momentul recoltarii depinde de urmatorii factori: pozitie geografica, clima si altitudine.
Astfel, in Brazilia culesul incepe in mai si se prelungeste pana… Citeste mai departe