Tuesday, June 26th, 2012

Cele mai favorabile conditii pentru cultivarea cafelei exista in solurile de origine vulcanica si bogate in azot. Conditiile optime de climat sunt cele care exista la tropice, unde temperatura ramane intre 15-25°C. Vantul, gheata, gerul, chiar si caldura excesiva distrug planta. Ploile abundente, alternand cu perioade de vreme secetoasa, contribuie la dezvoltarea arborelui de cafea in cele mai bune conditii.
Semintele se pun sa… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Chiar daca Homer si unele vechi legende arabe fac referire explicita la o misterioasa bautura neagra si amara cu certe calitati de stimulare a starii de veghe, este aproape unanim acceptata teza descoperirii cafelei, pe baza de observare empirica, de catre un pastor etiopian, in jurul anului 850 d.Hr.
Mai concret, un anume Kaldi (sau, dupa alta grafie, Khalid) a remarcat ca, in mod… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Filtrul
Este metoda cea mai folosita in Brazilia. Pulberea de cafea este plasata intr-un con de hartie sau intr-un filtru din plastic si peste ea se toarna apa fierbinte, la o temperatura cat mai apropiata punctului de fierbere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, la inceputul procesului se toarna o mica cantitate de apa, suficienta sa umezeasca pulberea si in felul acesta… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Cafeaua este o bautura cu zero calorii (nu contine substante nutritive energetice), fiind favorita persoanelor ce vor sa-si mentina silueta. Contine o suita de substante care-i asigura aroma si gustul particular si contribuie la completarea necesarului uman de bauturi cu substante minerale si microelemente ca: fierul, potasiul, magneziul si manganul.

Cafeaua stimuleaza pozitiv metabolismul, datorita efectului denumit “efect termogen”. De aceasta calitate pot… Citeste mai departe

Tuesday, June 26th, 2012

Inca de la aparitia ei in Brazilia, din secolul al-XVIII-lea, cafeaua a continuat sa se raspandeasca si in regiunile sud-estice. Din aceasta cauza, diversitatea este caracteristica plantatiilor de cafea din Brazilia. Brazilia produce cea mai mare varietate de boabe iar calitatile bauturii sunt deosebite. In contrast cu ceea ce apare in alte tari producatoare de cafea, care, in scopul extinderii, au cultivate suprafete mici… Citeste mai departe