Modul sau de preparare difera de cele obisnuite prin cateva etape: frunzele, dupa ce sunt culese, sunt scuturate unele de celelalte. In timp ce
Zilele trecute, ne-am gandit sa incercam ceva nou, sa reuntam la ceaiurile pe care le consumam mereu. Asa am descoperit ceaiul negru Assam, specific Indiei. Acesta ne poate oferi o noua experienta si are foarte multe efecte benefice asupra organismului.
Acesti arbusti de ceai au fost descoperiti in salbaticie, in zona Assam, in anul 1823. Ceaiul… Citeste mai departe
In sfarsit, vara isi face tot mai simtita prezenta si am trecut prin cateva perioade caniculare deja. In astfel de zile, incercam sa nu iesim din casa la orele amiezii si, desigur, vrem sa ne racorim prin orice mijloace.
Cand spunem vara, ne gandim doar la bauturi reci, la cocktailuri cu gheata, dar s-a dovedit… Citeste mai departe
Ayurveda, termenul folosit pentru medicina traditionala indiana, este cel mai vechi sistem de tratament din lume transmis pe cale orala. Ayurveda este stiinta vietii perfecte si se refera la tratamente, mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor.
Pentru o viata sanatoasa, este necesara o alimentatie echilibrata, bazata pe plante si retete traditionale. Cu totii stim, chiar daca nu tinem cont… Citeste mai departe
Cultura ceaiului s-a dezvoltat tot mai mult in ultimii ani si a devenit una din cele mai populare bauturi in Europa. Desi este bine cunoscuta in toate colturile lumii, fiecare tara are propriul mod de a prepara si de a servi ceaiul.
In Rusia, este preferat ceaiul tare la gust, servit in pahare mari de argint
Cu pasi mici, dar siguri, ceaiul a reusit sa saboteze destinul cafelei, devenind un bun pretext de socializare. Consumat zilnic, cu zahar sau lamaie, fierbine sau rece, ceaiul ne ajuta in acele moment de tensiune, ne incalzeste in zilele friguroase de iarna si ne rasfata simturile.
Insa, pe langa aceste efecte benefice, in China, ceaiul are o semnificatie sacra… Citeste mai departe
Multă lume mă întreabă ce este ceremonia ceaiului. Pare un lucru atât de exotic, venit dintr-o lume la care foarte puțini au acces, chiar și în Japonia. Dacă întrebăm un practicant, acesta ne va răspunde că este un stil de viață. O persoana care poate a văzut o astfel de ceremonie sau a citit despre ea din pură curiozitate ne va spune că… Citeste mai departe
Japonia m-a fascinat intotdeauna prin cultura si traditia ei, prin modul in care a ajuns sa fie azi, o tara puternica, iata, neafectata inca de criza.
Si pentru ca bautul ceaiului isi are originea in Asia, magazinul de ceai Tsuen din Uji se afla in acelasi loc inca din 1160. Cu uimire, dar si cu admiratie, am aflat ca in cele opt secole… Citeste mai departe
Obtinut prin infuzarea frunzelor arbustului Thea chinensis, ceaiul este o bautura de larg consum, cu o poveste impresionanta.
Apreciat ca elixir al vietii de catre taoisti, ceaiul are, precum o adevarata arta, scoli si perioade distincte. Etapele principale in care poate fi impartita evolutia lui sunt: ceaiul clocotid, ceaiul batut si ceaiul infuzat, etape care corespund dinastiilor chineze Tang, Song si Ming, respectiv… Citeste mai departe
Inca din vechime erau cunoscute proprietatile vindecatoare ale teiului, coaja, frunzele, seva si mai apoi florile acestuia fiind folosite in scopuri medicinale.
Astazi, ceaiul din flori de tei este nelipsit din casele romanilor care il utilizeaza pe post de medicament in tratarea racerilor, durerilor de cap, a crampelor sau a colicilor.
Datorita efectelor sale relaxante, ceaiul de tei diminueaza tensiunea nervoasa, anxietatea, insomniile… Citeste mai departe