Confesiunile unui cafegiu


Avedis Carabelaian a fost cel mai îndrăgit și respectat cafegiu armean al Bucureștiului de altă dată. Încă de la o vârstă fragedă acesta s-a specializat în prăjitul cafelei. Rețeta lui era cu totul deosebită, obișnuia să prajească numai cafea de cea mai bună calitate (cafea sud-americană, cafea Martinica, Yemen, Ceylon ) folosind o metodă moștenită de la strămoșii lui armeni care dădea un gust inegalabil cafelei. În 1971 maestrul Avedis se retrage lăsând afacerea sa moștenire ucenicului său Gheorghe Florescu.
Tot ce știu despre prepararea cafelei știu de la mentorul meu Avedis Carabelaian, care mi-a încredințat vreme de trei ani de ucenicie toate rețetele armenești vechi de secole pe care le cunoștea și mi-a spus tot ce trebuie să știu despre arta pregătirii cafelei.’, spune dl. Gheorghe Florescu, autorul bestseller-ului ‘Confesiunile unui cafegiu‘.

Singurul loc unde puteți găsi cafea preparată după secretele armenești de altă dată s-a deschis în urmă cu un an, în centrul Bucureștiului. Este vorba despre magazinul de cafea gourmet intitulat ‘Delicatese Florescu’, magazin ce aparține lui Gheorghe Florescu.
Înca de la intrare, acesta vă întâmpină aromele deliciose ale celor mai bune și rare cafele de pe mapamond.
Pe lângă minunata cafea ce poate fi gasită aici, Domnul Florescu ne oferă și alte delicatese precum: vinuri Casa Isărescu, coniac armenesc Ararat, dulciuri, cărți, caise confiate și CD-uri muzicale.
Dacă doriți să faceti o mică vizită magazinului Delicatese Florescu, acesta este situat pe Str. Radu Cristian nr. 6, sector 2, București (zona Piața Rosetti) și este deschis de luni-vineri între orele 8-20, sâmbăta fiind deschis doar între 9-16. De asemenea, puteți vizita si site-ul www.delicateseflorescu.ro.