Începe Tea&Coffee Festival 2016


Șapte evenimente în șapte cafenele, ceainării și cluburi bucureștene și o expoziție de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate – toate acestea în cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Ceaiului şi al Cafelei (Tea&Coffee Festival- www.tea-coffee.ro), care se va desfășura în București, în săptămâna 24-30 octombrie 2016.

 

Ca în fiecare an, Festivalul cuprinde deja consacratele seri tematice inspirate de țări cu tradiție în cultura ceaiului și a cafelei și o expoziție dedicată atât amatorilor cât și profesioniștilor din domeniu, care va avea loc în perioada 29-30 octombrie, între orele 10 :00-20 :00,  la Hanul Gabroveni (strada Lipscani nr. 86-88).

 

Printre manifestările din perioada 24-30 octombrie se numără: concerte, spectacole de teatru, demonstrații culinare, expoziții, proiecții de film, workshop-uri, precum și degustări de ceai, cafea și băuturi tradiționale. Biletele pentru serile tematice se pot achiziționa de pe www.bilete.ro.

Intrarea la expoziția de ceai și cafea de la Hanul Gabroveni este liberă!

 

 

Poster Tea&Coffee Festival 2016

 

Seara Armenească – tur pietonal ghidat, degustare de cafea și coniac, demonstrație culinară și proiecție de film

Șirul serilor tematice va debuta cu Seara Armenească, o premieră a acestei ediții, luni, 24 octombrie, la Lente Cafe Arcului (Strada Arcului nr. 8). Programul începe în fața magazinului ”Delicatese Florescu”, la orele 17:30, unde vizitatorii vor fi întâmpinați cu o cafea tradițională armenească, pregătită la nisip și coniac Ararat. Se va porni apoi, într-un tur ghidat pietonal organizat de Asociația Cultour pe străzile cartierului armenesc, invitații putând descoperi istoria Casei Melik și a Bisericii Armenești. Finalul turului va fi la Lente Cafe, unde Uniunea Armenilor din România va prezenta o expoziție de fotografie și un atelier de caligrafie, iar Paul Agopian va face o demonstrație culinară. Pentru ca atmosfera să fie și mai autentică, în zona de Photo Corner se pot proba costume și accesorii tradiționale armenești, fotografiate pe magnet de Doityourselfie iar seara se va încheia cu o proiecție de film armenesc și o discuție liberă cu regizorul Florin Kervorkian.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Seara Braziliană –Petrecere autentic braziliană cu muzică, dans, capoeira și băuturi tradiționale, la Expirat

Marți, 25 octombrie, începând cu orele 19:00,  la Expirat (strada Constantin Istrati, nr.1) va avea loc Seara Braziliană, o petrecere de la care nu vor lipsi muzică bună asigurată de DJ Set VRT și degustările de băuturi tradiționale braziliene realizate cu Pitu (cachaca sau rachiu, bautura naționala a Braziliei). În cadrul acestei seri publicul se va bucura de un show inedit de Capoeira cu Alemar România, Photo Corner și de un colț de designer,  unde vor expune accesorii inspirate din cultura braziliană CHC handmade, Copper Flux și Crafted M.

Biletele pentru această seară sunt 20 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Seara Africană – concert Ikhaya Band, bijuterii tribale și împletituri afro

Seara de miercuri,  26 octombrie, va fi dedicată culturii africane. La Tucano Caffe El Salvador (Str. Lipscani, nr. 79) și, de la orele 19:00, cei interesați  vor putea gusta câte puțin din tradiționalul colorat specific acestui continent. Inashan va face împletituri afro, iar la workshop-ul susținut de AiSo Bijoux cei mai talentați vor putea să-și realizeze propriile bijuterii tribale. Atmosfera de petrecere este asigurată de  concertul celor de la Ikhaya Band și, bineînțeles, de băutura tradițională a Africii de Sud- Amarula, băutură care în combinație cu cafeaua de origini Tucano crează cocktailuri senzaționale. Nici de la această seara nu lipsesc Photo Corner-ul unde vă puteți imortaliza atmosfera pe un magnet de luat acasă și colțul designerilor.

Intrarea la Seara Africană este liberă.

 

Teatru la Seara Rusească – teatru, împletituri rusești, obiecte de designer

Seara Rusească va fi sărbătorită pe 27 octombrie prin teatru, la Unteatru desigur(strada Sfinții Apostoli, nr. 44). Așadar, cei interesați vor putea vedea adaptarea pe scenă a cărții Moscova-Petușki, vor putea aprecia delicatețea bijuteriilor rusești și a vestimentației bogate în detalii aduse de La Bernadette, Molcush și Thezora Art Bijoux la colțul designerilor și își vor putea face fotografii la photo-corner-ul special amenajat. Totodată, fetele își vor putea împleti părul în cosițe rusești și își pot afla viitorul într-o ceașcă de ceai.

Biletele pentru această seară sunt 40 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Seara Turcească – concert Balkan Taksim , ateliere de pictură pe apă și cafea la ibric, la Clubul Țăranului

Seara Turcească,  ce se va desfășura în data de 28 octombrie la Clubul Țăranului (strada Monetăriei, nr. 3) va fi una plină de arome tradiționale alături de Balkan Taksim. Pe ritmuri de rock anatolian, publicul este invitat să ia parte la un atelier inedit de ebru (pictură pe apă) susținut de Centrul Cultural Yunus Emre, să admire accesoriile de sultană de la Colțul Designerilor și să le și pozeze la Photo Corner  și să-și afle viitorul în ceașca de cafea, bineînțeles, după ce a servit cea mai bună cafea la ibric realizată de gazdelele de la Clubul Țăranului.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Seara Mexicană – serbăm Dia de los Muertos cu trupa Habanegra, face painting și împletituri stil Frida, un meniu special cu cafea și tequila

Deoarece această ediție este una a premierelor, pentru prima dată în cadrul serilor tematice Tea & Coffee Festival va avea loc Seara Mexicană. La Cafe Verona (strada Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) în data de 29 octombrie, începând cu orele 19:00, intrăm în atmosfera Halloween-ului mexican (Ziua Morților) cu make-up specific, împletituri stil Frida Kahlo și muzică live mexicană cu trupa Habanegra. Pentru ca petrecerea să fie și mai autentică, pe lângă cafeaua mexicană pregătită de gazde, publicul se va putea bucura de multe cocktailuri și băuturi pe bază de Sierra Tequila, concursuri cu premii și un Photo Corner amenajat tematic de Doityourselfie, cu accesorii de inspirație sud-americană de la In a State. CHC handmade și Marmotescu.

Biletele pentru această seară sunt 35 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Seara Indoneziană – degustare de cafea și ceai indonezian, atelier de bijuteri Bali, proiecție de film

În cadrul serii indoneziene din data de 30 octombrie, orele 19:00, de la ceainăria La un Ceai (strada Luigi Cazzavillan, nr. 25) veți putea călători prin expoziții, ateliere și film în arhipelagul indonezian. Vizitatorii se vor putea delecta cu cafeaua specific indoneziană, pot pleca acasă cu o amintire de la workshop-ul cu mărgele de Bali, susținut de AiSo Bijoux, de la Colțul Designerilor sau cu o poză pe magnet de la Photo Corner.

Biletele pentru această seară sunt 30 lei, disponibile pe www.bilete.ro

 

Expoziția de ceai, cafea, accesorii și aparatură de specialitate

 

În ultimele două zile Tea&Coffee Festival (29 și 30 octombrie), la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani, nr. 86-88),  între orele 10 :00-20:00, va  avea loc expoziția de ceai, cafea și accesorii.

Tea & Coffee Festival și expoziția se adresează atât amatorilor de ceai şi cafea, cât şi profesioniştilor care activează, în calitate fie de producători, fie de importatori.

La expoziție, vizitatorii vor putea degusta cele mai noi cafele de specialitate și cele mai bune ceaiuri, vor întâni specialiștii barista care le vor putea explica diferențele dintre cafeaua de specialitate și cafeaua de masă sau le vor putea desena în spuma de lapte și se vor putea delecta cu cele mai gustoase delicatese. Accesoriile pentru prepararea și servirea ceaiului și a cafelei nu vor lipsi nici anul acesta.

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe www.tea-coffee.ro,

FB: www.facebook.com/TeaCoffeeFestival