Ingrediente (pt 2-4 pers):
1/2 ceașcă ceai verde rece (Recomandăm toate tipurile de ceai verde (nearomatizat) chinezesc sau japonez. Pentru infuzie respectați cantitățile, timpul de infuzie și temperatura apei recomandate pentru tipul de ceai ales)
1 ceașcă de iaurt natural degresat
2 cești ananas tăiat (proaspăt sau din conservă)
1 ceașcă de caise (curățate de coajă și tăiate în sferturi)
1 portocală (curațată și tăiată)
4 cuburi de gheață
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele într-un blender, adăugând la final cuburile de gheață. Amestecați apox. 2-3 minute la viteza medie sau până când gheața este zdrobită în totalitate. Turnați în pahare și serviți imediat.
Această băutură este o combinație delicioasă de arome. Dacă doriți, puteți rumeni caisele (așezandu-le cu partea tăiată în sus, într-o tavă) la cuptor aprox. 35 minute. Vor deveni moi și aroma lor va fi mult mai pregnantă , creând împreună cu ananasul o băutură incredibil de gustoasă.