Matcha Tiramisu


Ingrediente (pt. 4 pers)
200 gr brânză mascarpone
3 linguri zahăr
1 ceașcă frișcă proaspătă
2 linguri ceai Matcha + 4 linguri apă fierbinte
1 lingură Grand Marnier, Curaçao sau orice alt lichior
5-6 pișcoturi (280 gr) sau aceeași cantitate de cozonac simplu.
½ lingurița Matcha și câteva frunze de ceai verde, sau mentă.

Mod de preparare:

Lăsați la temperatura camerei brânza mascarpone timp de 20 min pentru a se înmuia. Mutați-o apoi într-un vas și amestecați-o până când capătă o consistență cremoasă. Adaugați zahărul și amestecați din nou.
Luați un vas încăpător și umpleți-l cu apă foarte rece. În interiorul acestui vas pozitionați un alt vas în care veți amesteca frișca până va ajunge de consistența brânzei mascarpone. Încorporați ușor frișca în brânză.
Amestecați bine Matcha cu apă fierbinte până când capătă o consistență cremoasă. Adăugați puțin lichior.
Turnați peste pișcoturi(sau cozonac) cremă de Matcha și lăsați să se absoarbă.
Într-un vas de servit așezați un prim strat de pișcoturi (cozonac) și acoperiți cu amestecul de frișcă și brânză. Adăugați un alt strat de pișcoturi și unul de amestec. Repetați procesul până epuizați ingredientele.
Puneți la rece. Puteți servi prăjitura ornată cu pudră de matcha și frunze de ceai verde sau mentă.