Se poartă ceaiurile eco(bio)


Ne place din ce în ce mai mult să mâncăm sănătos și ecologic. Așadar, ultimul tend și în materie de ceai este cel eco(bio).
Ce înseamnă de fapt produsele ecologice și ce este ceaiul eco(bio)?
Produsul alimentar ecologic este un mix de ingrediente provenite din agricultura ecologică, agricultură ce trebuie să respecte principii și reguli cum ar fi:
– eliminarea oriărei tehnologii poluante într-o zona nepoluată
– utilizarea de soiuri și specii cu rezistență sporită la condițiile de mediu
– ameliorarea și menținerea fertilității naturale a solului
– utilizarea de fertilizatori și amelioratori ai solului, pesticide, materii prime pentru prepararea furajelor, ingrediente pentru prepararea alimentelor în conformitate cu lista produselor permise în agricultura ecologică
– absența organismelor modificate genetic și a iradierii plantelor
– absența aditivilor chimici de sinteză: conservanți, coloranți, arome, emulgatori, acidifianți, întăritori de gust, agenți de îngrosare.

Respectând toate aceste reguli, ceaiurile eco(bio) sunt obținute din plante și ingrediente organice, nemodificate genetic și fără adaus de produse chimice.
Plantele sunt obținute din zone pe care nu a fost aplicat niciun îngrasamânt chimic, iar odata culese sunt supuse proceselor de uscare fără a li se aplica procedee chimice. În ultimă fază ele sunt ambalate fără conservanți sau alți substituienți chimici.
Specialiștii Bis Nis studiază în permanență, modul de realizare al amestecurilor, astfel încât principiile active aflate în plante să se îmbine armonios cu maximum de efect asupra sănătății. Totodată rețetele tradiționale sunt utilizate pe o scară din ce în ce mai mare, cu beneficii sporite ale consumatorilor.