Suntem în căutarea producătorilor și importatorilor de ceai, cafea, accesorii pentru ceai și cafea, cărți, mâncare, ceramică, miere etc., care doresc să își promoveze business-ul la ediția din octombrie a festivalului ”Tea&Coffee”.
Expoziția se va desfășura între 29-30 octombrie la Hanul Gabrovenilor, Sala Arcelor și Sala Cafenea.
British Gallery iti ofera cele mai bune ceaiuri si cafele englezesti de la Taylors of Harrogate.
Taylors of Harrogate, furnizorul de ceai al Casei Regale din Marea Britanie si al lantului hotelier … Citeste mai departe
Magazinul Demmers Teehaus Bucuresti va astepata cu peste 200 de sortimente de ceaiuri aromate: ceai verde, ceai negru, ceai rosu, ceai alb, clasice sau aromatizate, infuzii de fructe delicioase, combinatii de plante, atât pentru adevăraţii cunoscători cât si pentru amatori. Puteti gasi, … Citeste mai departe
Cunoscută sub numele de Coroana și gloria Etiopiei, crema cremelor, se distinge prin aroma sa unică și este alegerea sigură a cunoscătorilor de cafea africană. Boabele sunt selectate şi sortate manual când sunt cele mai coapte. Dacă zahărul din fructul de cafea începe să fermenteze poate schimba dramatic gustul cafelei, aşadar procesul este atent cronometrat 72 de ore de fermentaţie ceea ce permite… Citeste mai departe
Ceaiul face parte dintre cele mai vechi plante din lume care s-au păstrat până astăzi. Ceaiul este în acelaşi timp una dintre cele mai moderne băuturi ale vremurilor noastre: acesta relaxează şi nu irită, nu conţine calorii, stinge setea când temperaturile sunt ridicate, încălzeşte în timpul iernii, dispune de o gamă variată de gusturi – în funcţie de caz, prelucrare şi provenienţă. Ceaiul… Citeste mai departe
Cafeaua Kopi Luvak este produsă în Indonezia și, ceea ce este cel mai interesant este metoda sa de preparare. Boabele de cafea culese de pe plantațiile din Indonezia sunt ingerate de către mamiferul numit zibeta asiatică (o mangustă), care le elimina ulterior intacte. Urmează un proces laborios de spalare și dezinfectare, macerare, uscare și prăjire, … Citeste mai departe
Avedis Carabelaian a fost cel mai îndrăgit și respectat cafegiu armean al Bucureștiului de altă dată. Încă de la o vârstă fragedă acesta s-a specializat în prăjitul cafelei. Rețeta lui era cu totul deosebită, obișnuia să prajească numai cafea de cea mai bună calitate (cafea sud-americană, cafea Martinica, Yemen, Ceylon ) folosind o metodă moștenită de la strămoșii lui… Citeste mai departe
Camelia sinensis (planta de ceai) este una dintre cele mai studiate elemente botanice pe plan mondial. În prezent cercetările sunt efectuate continuu pentru descoperirea de noi aplicaţii şi influenţe ale plantei în diverse afecţiuni.
Ce este L-Teanina şi ce efecte produce ea?
Acum 60 de ani oamenii de ştiinţă japonezi au identificat în conţinutul frunzelor plantei de ceai… Citeste mai departe
Ne place din ce în ce mai mult să mâncăm sănătos și ecologic. Așadar, ultimul tend și în materie de ceai este cel eco(bio).
Ce înseamnă de fapt produsele ecologice și ce este ceaiul eco(bio)?
Produsul alimentar ecologic este un mix de ingrediente provenite din agricultura ecologică, agricultură ce trebuie să respecte principii și reguli cum ar fi:
– eliminarea oriărei tehnologii poluante… Citeste mai departe