Tehnica servirii ceaiului in Anglia


Anglia este o tara a „bautorilor de ceai”. In fiecare zi sunt consumate 165 de milioane de cani de ceai, iar in fiecare an sunt importate 144 de mii de tone din acest produs. Ceaiul traditional in Anglia este servit intr-o cescuta incalzita in prealabil in care se adauga o lingura plina de ceai pentru fiecare persoana si inca o lingurita in ceainic. Majoritatea localnicilor prefera sa bea ceai negru, concentrat si cu foarte mult lapte. De obicei, laptele se pune primul in ceasca, pentru a nu se crapa portelanul din care aceasta este confectionata.
 
Iata modul traditional de preparare a ceaiului, conform traditiei britanice:
1. Fierbeti intr-un ibric apa proaspata si foarte rece.
2. Puneti cateva picaturi de apa fierbinte in ceasca pentru a o incalzi.
3. Luati apa fierbinte de pe foc.
4. Puneti o lingura de ceai in cana si inca una in ceainic.
5. Turnati apa fierbinte.
6. Lasati ceaiul sa-si imprastie aroma.
7. Serviti-l alaturi de prajituri.