Ceaiul alb si beneficiile sale


Crescut si recoltat aproape in totalitate in provincia Fujian din China, ceaiul alb provine din aceeasi planta ca si cel negru sau verde, planta de ceai, denumita Camellia sinensis. Ceaiul alb este obtinut din muguri albi si frunze selectionate, aburite si uscate cu atentie. Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb dupa uscare, fapt care i-a conferit si numele: ceai alb. In procesul de productie al ceaiului alb, frunzele sunt mai putin procesate si nu sunt lasate sa se oxideze. Aceasta mentine frunzele mai aproape de starea lor naturala, obtinand astfel niste frunze de ceai cu o concentratie mai mare de antioxidanti.

Ceaiul alb este excelent pentru o piele sanatoasa si plina de stralucire, limiteaza efectele stresului, frigului si a arsurilor solare asupra pielii. Anumite substante din acest ceai protejeaza structurile proteice ale pielii, in special elastina si colagenul. Elastina este raspunzatoare cu mentinerea elasticitatii natural a tesuturilor, ceea ce ajuta plamanii, arterele, ligamentele si pielea sa functioneze. De asemenea, contribuie la regenerarea celulara, grabind procesul de vindecare in cazul ranilor si mentine pielea ferma.

 

Sursa foto: Farmacia moleculara.ro

Autor: Elena Achim