5 Bauturi Racoritoare pe Baza de Ceai


   Pe timp de vara, suntem tentati sa rezistam caldurii cu multa inghetata si bauturi      carbogazoase reci, cum ar fi racoritoarele sau berea. Insa pentru un plus de gust si mai putini aditivi, recomandam aceste 5 bauturi racoritoare pe baza de ceai pe care  le puteti prepara cu usurinta in casa! Printre ele s-a strecurat un latte si un cocktail alcoolic, la fel de racoritoare si delicioase ca si bauturile non-alcoolice!

Chai Latte

Ingrediente:

–  un pliculet de chai ( ceai negru Indian)

– o lingura de zahar alb

– un varf de cutit de cardamom macinat

– 30 ml lapte de capra

– 210 ml apa fierbinte

Puneti pliculetul de ceai intr-o cana mare si adaugati apa fierbinte. Lasati sa infuzeze pentru 2-3 minute. Adaugati laptele de capra si zaharul si amestecati. La sfarsit, adaugati si cardamomul.

 

  Ceai de aromat de portocale

– 1 baton de scortisoara rupt in mai multe bucatele

– 5 boabe de piper

– 5 cuisoare intregi

– 2 linguri de coaja uscata de portocala

– 6 pliculete de ceai negru

Intr-un bol  mic puneti  scortisoara, cuisoarele, coaja de portocala si boabele de piper. Puneti amestecul si pliculetele de ceai in tifon sau muselina si legati cu sfoara de bucatarie. Puneti  apa la fiert ( in jur de 8 cani) si lasati sa fiarba. Adaugati punga de tifon/ muselina si lasati sa infuzeze timp de 5 minute.

 

Cocktail din ceai de coacaze

– 30 ml de amaretto

– 30 ml de lichior de portocale

–  120 ml sau chiar mai mult de ceai de portocale

 

Boston Ice Tea

–  3,7 litri de apa (un galon)

–  1 cana de zahar alb

–  15 pliculete de ceai

–  1 conserva de concentrat de suc de merisoare

Puneti apa intr-o cratita mare si se lasa la foc mare pana da in clocot. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva. Adaugati pliculetele de zahar si lasati in functie de cat de tare vreti sa fie ceaiul. Adaugati concentratul de suc de merisoare, amestecati si lasati sa se raceasca.

 

Ice tea de capsuni si ceai verde

Ingrediente:

– jumatate de kilogram de capsuni proaspete, taiate in sferturi

– un sfert de cana de zahar

– un sfert de cana de apa

– coaja unei lamai

– 4 cani de ceai verde rece

Intr-o cratita mica puneti capsunile, zaharul, coaja de lamaie si apa, la temperatura medie. Dupa ce amestecul da in clocot, lasati sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute. Apoi treceti amestecul prin strecuratoare,  lasati sa se raceasca si puneti-l la frigider. Adaugati in jur de 3 linguri de sirop de capsuni, dupa gust, la o cana de ceai verde si amestecati. Serviti cu gheata! 🙂