Utilizari neobisnuite ale cafelei


 

Cafeaua este cea care ne da energie in fiecare dimineata si ne ajuta sa functionam in orice moment al zilei. De-a lungul timpului, am descoperit ca aceasta poate sa aiba si alte intrebuintari, ajutandu-ne in multe situatii.

In primul rand, cafeaua poate fi un bun odorizant pentru frigider. Boabele de cafea, macinate sau nu, absorb mirosul neplacut si elimina propria aroma. Putem sa lasam un saculet sau o ceasca de cafea in frigider si, cu siguranta, acesta isi va schimba mirosul.

Zatul de cafea poate ajuta la cresterea plantelor. Acesta continte multe substante nutritive ce ajuta  plantele iubitoare de sol acid. Mai eficient este zatul ramans de la filtrul de cafea decat cel din cafetiera, pentru ca este mult mai bogat in azot.

Zatul de cafea este folosit de multe femei pentru mentinerea frumusetii pielii. Poate fi folosita ca masca pentru fata, exfoliant pentru corp sau lotiune pentru arderea grasimilor.  Folosind acest ingredient in prepararea  produselor cosmetice,  excesul de lichid este eliminat din organism,  se reduce aspectul de coaja de portocala din zonele cu celulita, iar rezultatul este o piele curata si tonifiata.

Pentru ca deja a venit vara, iar insectele au inceput sa ne dea bataie de cap, putem folosi zatul de cafea pentru a le tine la distanta. Dupa ce va beti cafeaua in fiecare dimineata, imprastiati zatul in locurile in care stiti ca apar insectele.

Cafeau poate avea multe utilizari in activitatile noastre zilnice, dar acestea sunt printre cele mai importante si eficiente.  Asa ca, inainte sa arunci zatul, aminteste-ti ca il poti folosi  si in alte circumstante, iar efectele nu intarzie sa apara!

 

Sursa foto: coffe

Autor: Andreea Dima