Dupa cum stim, cafeaua a devenit cea mai populara bautura si pretextul perfect pentru intalniri sau sedinte. Cu siguranta, am incercat cafele in diferite localuri si, fara sa vrem, ajungem sa le comparam intre ele. Astfel, pot exista cafele bune, cafele mai putin bune, pana la cele cu un gust destul de neplacut.
Degustarea cafelei se face in functie de preferintele noastre, in functie de aroma, aciditate sau consistenta. De acum, cand incercati o noua cafea, tineti cont de cateva sfaturi.
Un prim criteriu este aciditatea, care e de preferat sa fie in cantitate mare. Cand vorbim de aciditate la cafea, ne referim la faptul ca aceasta nu trebuie sa aiba un gust amar, ci un gust moale, dulce intr-o oarecare masura. Aceasta trasatura ne ofera starea de bine, care ne ajuta sa facem fata oboselii.
Apoi, vorbim despre consistenta. Mai exact, ne referim la greutatea si grosimea cafelei. Aceasta variaza de la o consistenta usoara pana la una foarte consistenta. Pentru ca o cafea sa fie buna, trebuie sa fie siropoasa.
In final, suntem atenti si la aroma. Aroma inglobeaza gustul, mirosul si corpului cafelei. In functie de aceste elemente, cafeaua poate fi definita ca fiind tare sau dulce. Aici, depinde de gustul fiecarei persoane si de modalitatea in care doreste sa fie preparata cafeaua.
Astfel, avem cateva criterii pentru a ne ghida in degustarea cafelei. Sfatul specialistilor este ca atunci cand vrei sa faceti acest lucru sa incepeti cu o cafea slaba si, incet, incet, sa treceti la arome mai puternice.
Sursa foto: coffe