Cafeaua verde


 

Cafeaua verde, adica cea cruda, neprajita, este un scut impotriva cancerului, a diabetului si a cresterii in greutate.  Desi nu pare prea gustoasa, are gust de cafea, doar ca aroma este mult mai intensa si isi pastreaza proprietatile terapeutice.

Aceasta contine trei substante ce ajuta persoanele care vor sa tina un regim de slabit: acidul clorogenic, care regleaza metabolismul grasimilor si cafestolul si kahweol-ul, ce ajuta la eliminarea toxinelor. Totusi, pentru a functiona,  regimul trebuie completat si cu o alimentatie sanatoasa.

Pentru a avea rezultate cat mai bune,  se recomanda 2 cesti de cafea pe zi, de preferat in prima parte a zilei. Motivul pentru care trebuie consumata dimineata, e simplu: cafeaua verde este bogata in fibre si, astfel, este redusa pofta de mancare.

Cafeaua verde este considerata superioara, pentru ca nu are nici efecte negative asupra corpului, odata ce este naturala. Fara substantele toxice, cafeaua rezultata nu poate fi toxica. Astfel, aceasta  ajuta organismul si il suplimenteaza cu o cantitate mare de antioxidanti, ce lupta impotriva kilogramelor in plus si a cancerului.

Totusi, nu trebuie sa exageram si sa consumam cafea verde in exces, deoarece aceasta contine cofeina in stare pura, ceea ce poate cauza insomnii.

De acum, sa dam start-ul unei dimineti cu o cafea verde, revigoranta si, in timp ce noi ne ocupam de problemle zilnice, ea va avea grija de corpul si de sanatatea noastra!

Sursa foto: coffe

Autor: Andreea Dima