Cafeaua alba


 

In ultimul timp, parca avem tot mai multa treaba, pierdem noptile, fie pentru ca trebuie sa ne rezolvam problemele de la birou, fie pentru ca suntem studenti si avem foarte mult de invatat. Am devenit tot mai stresati, irascibili si  am pierdut numarul cafelelor consumate pe zi. Asa ca, ne-am gandit ca e timpul sa renuntam la cafea, dar nu gasim nimic care sa ne ajute sa functionam  sau sa ne linistim.Noi am aflat despre cafeaua alba libaneza si vrem sa impartasim  aceasta descoperire cu voi.  Nu este vorba despre o cafea cu mult lapte, cum ne-am imagina si nici macar nu contine cofeina, dar efectul este acelasi.  Cafeaua alba, ahwah baida in limba libaneza, este un ceai incolor, inventat in Beirut, din apa de trandafir sau portocal. Dupa preferinte, se adauga zahar si miere.

Aceasta poate fi preparata rapid si este foarte gustoasa. Fiind o bautura digestiva si relaxanta, este bine sa o consumam dupa masa.  Pe langa aceste aspecte, cafeaua alba calmeaza si nervii, datorita apei de flori de portocal.

Pentru cei care vor sa renunte la viciul cafelei, ar putea  sa apeleze la aceasta alternativa. Chiar daca nu contine cofeina si,  desigur, nu te poate tine treaz o noaptea intreaga, te ajuta sa te linistesti si sa gandesti lucrurile cu mai mult calm, pentru ca totul sa iasa ca la carte!

Sursa foto: coffee
Autor: Andreea Dima