Black Ivory – cafeaua de elefant


 

Probabil ca toti suntem familiarizati cu celebra cafea Kopi Luwak, cea care se obtine din excrementele  unei specii de pisici din Indonezia. Aceasta este considerata cea mai scumpa cafea din lume si, in acelasi timp, este foarte rara. Pretul ei variaza intre 270 si 765 de euro.

Insa, din urma, vine cafeaua Black Ivory  care a reusit sa o depaseasca pe cea mentionata mai sus. Aceasta se vinde doar in Hotelurile Antara din Maldive si pretul ei ajunge la 845 de euro kilogramul. Black Ivory, in traducere Fildes negru, este obtinuta din boabele de cafea inghitite, digerate si eliminate pe cale naturala de catre elefanti.

Elefantii sunt tinuti intr-o rezervatie naturala din Thailanda. Acestia  mananca boabele de cafea crude, iar enzimele din sistemul lor digestiv descompun proteinele din boabe, cafeaua devenind mai rafinata si putin mai amara.

Se pare ca, prin acest proces, cafeaua capata un gust special, o usoara aroma de ciocolata, nuci si macese. Aceasta aroma se datoreaza faptului ca boabele de cafea sunt digerate odata cu banane, trestie de zahar si alte elemente din dieta vegetariana a elefantilor. Cu toate ca, la momentul actual, este considerata cea mai buna cafea, este foarte rara si greu de gasit. Momentan, exista doar 50 de kilograme de acest gen de cafea disponibile pentru vanzare.

Desi, inca nu a devenit foarte populara, cu siguranta, va castiga teren in urmatorii anii si va fi foarte cautata. In ciuda faptului ca unii oameni refuza sa incerce acest tip de cafea, din cauza modului ciudat de preparare, se pare ca este mult mai sanatoasa si mai gustoasa.

Pentru o experienta inedita si daca dispuneti de un buget mai mare, noi va propunem sa incercati Black Ivory.

 

Sursa foto: coffe

Autor: Andreea Dima