5 Bauturi de vara pe baza de cafea


Dupa ce v-am prezentat 5 bauturi racoritoare pe baza de ceai, a venit randul bauturilor reci pe baza de cafea, perfecte pentru o zi calduroasa de vara. Pe langa efectul racoritor, dau si un plus de energie. Unele retete sunt mai simple, altele ceva mai complicate, insa de gustul fiecareia dintre ele in egala masura!

 

Piccolo Affogato al Caffe

Piccolo Affogato al Caffe

Ingrediente:

– 3 cani de inghetata de vanilie

– 2 cani de espresso

– boabe de cafea

 

Luati 12 pahare mici de sticla si puneti in fiecare pahar un sfert de cana de inghetata. Se pun la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pana inghetata se intareste. Apoi turnati 3 linguri de espresso in fiecare pahar, peste inghetata. Garnisiti cu boabe de cafea si serviti imediat.

 

Frappe cu vata de zahar

Ingrediente:

– o cana si 2 linguri de lapte degresat

– 3 linguri de cafea instant

– 3 linguri de zahar

– vata de zahar alba

Amestecati 3 sferturi de cana de lapte cu 3 sferturi de cana de apa, cafeaua instant si zaharul intr-un blender timp de 30 de secunde, pana se obtine un amestec omogen. Turnati amestecul in 3 pahare inalte, peste gheata. Turnati 2 linguri de lapte in fiecare pahar, decorati cu vata de zahar si apoi serviti.

 

Creole Coffee Punch

Creole Coffee Punch

Ingrediente:

– 4 cani de cafea tare

– 6 linguri de lapte indulcit, condensat

– 3 sferturi de cana de lapte

– jumatate de cana de lichior de portocale pe baza de rom

– cuburi de gheata

– fasii de coaja de portocala, pentru decor

 

Amestecati cafeaua, laptele si lichiorul pana se obtine un lichid omogen. Lasati sa se raceasca bine, la frigider, pentru o ora- o ora si jumatate. Turnati amestecul in pahare, peste cuburile de gheata si decorati cu fasiile de coaja de portocala.

Ice cafe au lait

Ingrediente:

– 2 cani si jumatate de cafea rece

– 2 cani de lapte

– 2 cani de gheata zdrobita

Amestecati laptele si cafeaua, apoi serviti peste gheata!

 

Cinnamon caramel coffee

Ingrediente:

– 6 linguri de cafea macinata

– jumatate de lingurita de scortisoara

– jumatate de cana de sirop de caramel

Amestecati cafeaua macinata si scortisoara, apoi fierbeti. Cand cafeaua este gata, adaugati caramelul si amestecati pana s-a dizolvat complet. Raciti la frigider, apoi serviti peste cuburi de gheata. Puteti adauga lapte sau zahar, dupa preferinte, insa cafeaua este deja destul de dulce datorita caramelului.